Tajomstvo jedál našich starých mám – kniha

***
Pozrite si foto z prezentácie knihy

Ak ste knihu už prečítali uvítame vašu recenziu.

Prečítajte si existujúce recenzie.
Vypočujte si krátke rozhlasové šoty ku knihe.

***

Čitateľom sa v tejto knihe otvára nový, nevšedný pohľad na jedálničky našich rodičov a starých rodičov cez krátke príbehy z čias autorovho detstva.Nezvyčajným zhodnotením ich jedál a potravín z pohľadu vedeckej výživy autor vytvoril originálne premostenie týchto príbehov na vitalitu a zdravie našich predkov.
Kniha ponúka čitateľovi priestor na inšpirácie v prospech svojho zdravia.

***

Ďakujem najmä mojej manželke Ľubke, ktorá mi dodávala po celý čas pozitívnu, láskavú energiu a pomáhala mi svojimi múdrymi radami preniesť sa cez úskalia tvorby a vydávania knihy.
Moje poďakovanie taktiež patrí sl. Vé Gymöbérovej, ktorá odviedla skvelú prácu pri korektúre textu ako aj pri zúročení svojich vedomostí z oblasti literatúry.
Grafiku na obálke vytvorila pani Zdenka Peerová, akademická maliarka, ktorej tiež chcem touto cestou poďakovať.

Tlačiareň exprestlac.sk svojím profesionálnym, ústretovým a rýchlym prístupom naplnia „do slova a do písmena“ svoj názov pri zachovaní vysokej kvality tlače.
(Autor)

***

Ak ste knihu už prečítali uvítame vašu recenziu.

Obsah knihy

 


(názvy poviedok podčiarknuté zelenou farbou sú nové v druhom, rozšírenom vydaní)

Základné informácie o knihe

  • názov : Tajomstvo jedál našich starých mám
  • autor : Vladimír Niederland
  • Jazyková a redakčná korektúra: Vé Győmbérová
  • Návrh prednej obálky a grafika: Zdenka Peerová, akademická maliarka
  • Tlač: Exprestlač
  • vydanie: Druhé, 2022
  • veľkosť: A5
  • počet strán : 126
  • obal : brožovaný, farebný

cena : 10,90 Eur (nie som platiteľ DPH) a 9,9 Eur za elektronickú verziu

dodávateľ : Aktual, s.r.o.
doručenie: cez Slovenskú poštu (ceny sú uvedené v objednávkovom formulári)
forma úhrady: dobierka alebo predfaktúra
doba dodania: do 5 pracovných dní

Pozrite si ukážky knihy Tajomstvo jedál našich starých mám:
Na úvod
Chlieb náš každodenný
Bobuľky

 

 

Ak nemáte účet Google alebo sú nejaké problémy s formulárom, tu si stiahnite objednávku vo word a vyplnenú pošlite cez messenger na FB alebo na email v kontaktoch.

Zanechajte recenziu na knihu ak ste už prečítali knihu.

Podobné články / príspevky

16 Comments

  1. Aj keď patrím medzi mladšie ročníky a tradície a zvyky som mal možnosť zachytiť už len okrajovo, čítanie tejto krásnej knižky bolo pútavé a zároveň poučné. Obzvlásť tie úvodné príbehy, ktoré dopĺňajú každú kapitolu, sú príjemné osviežujúce. V každom prípade vrelo odporúčam do knižnice každého, kto sa zaujíma o svoje zdravie.

  2. Kniha ma veľmi oslovila. Je veľmi zaujímavo napísaná. Je tam veľa poučných riadkov, ktoré nás navedú na správne stravovanie.

  3. Ak by sme hľadali na OK JEDLO obrázok nejakej starej mamy ako varí v kuchyni – v súvislosti s názvom tejto milej knižočky, hľadáme márne. Kuchárka na obrázku je švárna a mladá, tak verme, že aspoň varí podľa receptov starej mamy. Či ?
    Autor v jednotlivých príbehoch pútavým spôsobom berie čitateľa zo sebou do autentických situácií svojho detstva a mladosti a dáva mu možnosť znovu prežívať tieto ,,zlaté časy “ .
    Verím ,že každý čitateľ sa nájde v mnohých jeho šibalstvách a huncútstvach a zvlášť generácia
    60-plus / lebo veď ako je známe, dôchodci si mnohokrát detailne pamätajú udalosti spred
    50 -tich rokov , ale nevedie si spomenúť, či už boli na WC. /
    No a aby to neboli len také milé príbehy, tento erudovaný autor vždy záverom každej kapitoly vychrlí na čitateľa množstvo odborných informácií. No a tu už je rada na čitateľovi-
    či ich len tak prebehne očami, alebo začne so záujmom klikať po internete, aby sa dopátral
    potvrdenia autorových vedomostí.
    A tak sa tajomstvo jedál našich starých mám podporené gastrovedou stáva aj naším tajomstvom a to, aby sme ho mohli tiež niekomu odovzdať, je zrejme úprimný úmysel nášho
    kamaráta Vladimíra ! Pozdravujem, Bohuš.

    1. Čítanie knihy bolo príjemné. Autor krásne opisuje spomienky na svoje detstvo, čitateľ sa vie priam nadýchnuť tej atmosféry spomienok. Neraz pri čítaní som sa pristihla s úsmevom na perách. Je to pekne prepojené minulosť – jednoduchosť v stravovaní a súčasnosť – veda a výskum. Knihu odporúčam každému.

  4. Dva svety. Jeden vedecky‘ plny strohych pomenovani‘ ale predsa prijatelny aj pre laika. Druhy‘ teply svet spomienok‘ vtipnych situacii‘ plny lasky. Obidva svety spojene pomocou nevtieravych nahladov na to co jeme. Moj dlhorocny sused‘ priatel ukazal sa mi v prekapivo netradicnom svetle. A presvedcil ma.

  5. Knihu som prečítala jednym dychom. Bola som milo prekvapená, ako sa Vám podarilo premostenie príbehov a spomienok z detstva s vedeckým výkladom a s vlastnými skúsenosťami o striedmosti v stravovaní. Kniha dýcha láskou, úctou k rodičom, k starému otcovi k svojmu rodisku.

    Ďakujem a prajem Vám veľa vďačných čitateľov.
    Zuzana

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *