| |

Prednáška v knižnici Mateja Hrebendu

📘Dirigentskú paličku vo štvrtok 11.9. prebralo do rúk počasie skoro s jasnou oblohou, sem-tam nejaký mráčik.

Doprialo nám harmonické počasie v pohode prichádzame aj s manželkou do Rimavskej Soboty.Miesto na dvore knižnice Mateja Hrebendu máme rezervované, všetko začína dobre.

A tiež pokračuje.

📗Milé privítanie riaditeľky knižnice pani Mgr Herczegovej a jej niekoľkých kolegýň hneď od začiatku predznamenalo príjemnú atmosféru stretnutia.
Miestnosť vyhradenú pre prednášku o výhodách (a trošku aj o rizikách) slovenských potravín a besede o mojej knihe *Tajomstvo jedál našich starých mám* sa zaplnila takmer do posledného miestečka.

🔸S prítomnými som sa podelil o moje poznatky z výživy, s dôrazom na fakt, že slovenské potraviny nám dávajú možnosť v plnej šírke žiť zdravý život.

Jeden z dôležitých faktorov, že sa nám to nedarí, je strata potravinovej sebestačnosti, ktorá sa v súčasnosti pohybuje približne na 40%.
🔸Prednáška sa však niesla v pozitívnom duchu, podčiarkol som výborné nutričné vlastnosti slovenských potravín.

Tieto informácie som premosťoval s úryvkami z mojej knihy Tajomstvo… tak, aby bola zachovaná kontinuita informácií.
Táto kniha zachycuje moje spomienky na krásne detstvo prežité na Dobrej Nive, poviedky sú doplnené o poznatky z vedeckej výživy. (tu sa o knihe dočítate viac ).

🔹Po prednáške nasledovala zaujímavá beseda, niekoľko mojich kníh zmenilo svojho majiteľa a za necelú polhodinku s dobrým pocitom opúšťam Rimavskú Sobotu.

Ďakujem milé dámy knihovníčky za skvele pripravenú akciu, aj všetkým prítomným za vytvorenie príjemnej atmosféry.💛

Podobné články / príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *