Úvodný článok
Jedlo.
Bohato prestretý sviatočný stôl, nedeľná chvíľka gurmánskej poézie, alebo iba tak, jabĺčko do ruky.
Jedlo domáce, v podnikovej jedálni, v reštaurácii, jedlo diétne či posilňovacie, pre športovcov, pri práci za PC, na turistike…
Desiatky, stovky, ba dnes už možno tisícky rôznych druhov jedál.
S jedlom nás vždy sprevádzajú vône a chute, ktoré vytvárajú podmanivé, pevné ohnivká našich predstáv a zvyklostí s potravinami a ich kulinárskymi úpravami.
Ktoré a ako si jedlá vybrať, pripraviť?
Veď nejde iba o naše chuťové preferencie, ide aj o našu psychickú pohodu a vitalitu, fyzickú výkonnosť, o naše zdravie.
Ako nezablúdiť v marketingových ponukách, ktoré na nás vytvárajú neúmerný tlak, keď nás lákajú na potraviny a rôzne mňamky, ale ktoré často nemusia mať pre nás prínos?
Ako pomôcť našim bunkám, celému telu, priniesť zdravie alebo si ho udržať a popritom docieliť, aby sme mali z jedla aj potešenie?
O tom hlavne bude náš web.
Pomáhať nám budú dobré skúsenosti zo života, výsledky z vedeckých výskumov a naše odhodlanie byť zdravší a šťastnejší.