Úvodný článok

Jedlo.
Bohato prestretý sviatočný stôl, nedeľná chvíľka gurmánskej poézie, alebo iba tak, jabĺčko do ruky.

Jedlo domáce, v podnikovej jedálni, v reštaurácii, jedlo diétne či posilňovacie, pre športovcov, pri práci za PC, na turistike…

Desiatky, stovky, ba dnes už možno tisícky rôznych druhov jedál.

S jedlom nás vždy sprevádzajú vône a chute, ktoré vytvárajú podmanivé, pevné ohnivká našich predstáv a zvyklostí s potravinami a ich kulinárskymi úpravami.

Ktoré a ako si jedlá vybrať, pripraviť?
Veď nejde iba o naše chuťové preferencie, ide aj o našu psychickú pohodu a vitalitu, fyzickú výkonnosť, o naše zdravie.

Ako nezablúdiť v marketingových ponukách, ktoré na nás vytvárajú neúmerný tlak, keď nás lákajú na potraviny a rôzne mňamky, ale ktoré často nemusia mať  pre nás prínos?

Ako  pomôcť našim bunkám, celému telu, priniesť zdravie alebo si ho udržať a popritom docieliť, aby sme mali z jedla aj potešenie?

O tom hlavne bude náš web.
Pomáhať nám budú dobré skúsenosti zo života, výsledky z vedeckých výskumov a naše  odhodlanie byť zdravší a šťastnejší.

Podobné články / príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *